La literalitat de l’Estatut (Publicat a El Temps, núm. 1281, 05/01/09)

Davant la segona -i tramposa- proposta de finançament autonòmic que ha presentat el govern de l’Estat, el de Catalunya ha exigit el compliment “literal” de l’Estatut. Això és dir finalment les coses com s’han de dir. El Parlament de Catalunya, el Parlament espanyol i el poble de Catalunya han aprovat una llei per complir-la. Aquesta és l’únic full de ruta que els representants de la Generalitat han de portar a Madrid. ¿Per què no van començar així? Perquè a Madrid se’l miren, aquest full, com si fos satíric. La del finançament és una de les seccions més rigudes i celebrades. I encara més ara, després de l’exigència.

<!–

La Fundació Catalunya Oberta és una entitat independent emmarcada en la ideologia liberal.

Fundada l’any 2001, té com objectius analitzar, defensar i promoure els valors de la societat oberta, la llibertat, la democràcia i l’economia de mercat.

–> <!–

El dèficit fiscal de Catalunya aquest any és de

fco_iniciar_comptador(200);

–>

El sistema electoral i la seva incidència en
la qualitat democràtica, objecte d’un estudi
* El treball, a càrrec del professor de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona Agustí Bosch, ha estat impulsat per la Fundació Catalunya Oberta
Sistema Electoral i Qualitat Democràtica és el títol d’un estudi encarregat per la Fundació Catalunya Oberta al professor de Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona Agustí Bosch, que ha estat presentat a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans.
El treball suposa una reflexió sobre un tema objecte de debat polític com és la determinació del tipus de sistema electoral que més pot enriquir la qualitat de la democràcia. Un debat que, a més, s’ha revifat amb les recents eleccions nord-americanes, en què el ‘modus operandi’ difereix amplament del que es duu a terme al nostre país.

Així, l’estudi analitza i mostra la influència que exerceix el fet que un país disposi d’un o altre sistema electoral sobre la manera com els seus ciutadans perceben la política i els polítics. El nivell de confiança que els ciutadans de diferents països tenen en els polítics, en els partits, en les eleccions i en la democràcia en general varia en gran mesura i és versemblant que això pugui estar influït pels sistema electoral vigent en aquests països.

Anuncis

Quant a El Cau del Llop

Vaig néixer a Manlleu -Osona- un dilluns 5 d’agost de 1940, tot i que en el “Libro de Família” hi consta el dia 8 en lloc del dia 5, coses dels registradors d’aquella època, ara visc a Sabadell -Vallès Occidental-. He estudiat, he treballat, (això es historia passada i forma part de la meva vida anterior) i ara no importa ni el què ni ha on, estic feliçment casat i enamorat de la meva família, soc pare de tres fills i avi de vuit nets, exerceixo de Jubilat a plena dedicació i procuro gaudir d’aquest moment. Si veieu que el meu nom d’usuari es El Cau del Llop no es per amagar-me de res, ben al contrari, ho es per la senzilla raó etimològica de l’origen del meu cognom (mal escrit, es ben cert), però una llobera es un cau d'un llop. I com dic a la capçalera del bloc, A la recerca de valors… , i també perquè es una finestra oberta al mon que em permet participar-hi, sense interpretacions d’altres que m’ho impedeixin.
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s