El nacionalisme es limita al manteniment d’agitadors anònims als digitals

Bloc de Joan Barril, a eldebat.cat

26/02/2009 10:32
Al pensament nacionalista “s’ha acarnissat la crisi de vocacions”
barril joan185
Barril: “El nacionalisme es limita al manteniment d’agitadors anònims als digitals”
Redacció
Sembla que Joan Barril s’ha convertit en la nova víctima del pensament únic. D’això es queixa en la seva columna a El Periódico. “Hi ha un camp que, en vista que fa parlar molt, hauria de tenir un fons de pensadors important. Em refereixo al pensament nacionalista”, comenta Joan Barril des del seu espai d’opinió després de fer un ràpid recorregut històric per la història del pensament. Concretament al pensament polític català on el periodista considera que “s’hi ha acarnissat la crisi de vocacions. Avui el nacionalisme ha deixat de pensar i es limita al manteniment d’agitadors anònims que omplen de frases reactives els digitals i les cartes al director”, lamenta el columnista.

En aquest sentit, Barril creu que “el que abans era la pintada clandestina sobre els murs, ara és la frase anònima a la pantalla mancada fins i tot de l’heroisme del risc” on “els líders es limiten a llogar un periodista perquè posi negre sobre blanc allò que només són jocs verbals”.

Sobre el “pensament nacionalista català”, Joan Barril considera que “fa uns quants anys no es percep en el magma del nacionalisme català escrit ni la més mínima temptació a l’autocrítica fonamentada. Al disgust de Guardans s’hi aplica l’amenaça disciplinària de Puig, Recoder ha de recórrer a una entrevista per demanar que la casa gran tingui portes més grans”. “No hi ha missatges nous: Madrid ens mata i para de comptar. Però, ¿hi ha alguna idea més que la reacció a Madrid per il•lusionar el personal?” es pregunta el periodista.

En aquest punt, recorda que “sí que hi va haver un temps en què algú va pensar per pensar. Pujol va concebre la Fundació ACTA. I també hi havia gent com Culla, Villatoro, els malaguanyats Jaume Colomer i Albert Viladot, Cardús o una bona Rahola que anava cap immillorable. En definitiva, gent que avui s’avergonyiria de formar part d’una brigada que es limita a l’insult, a l’enrabiada i a la coacció anònimes. O domestiquen la seva infanteria illetrada o la casa gran no passarà de tuguri”, conclou.

Notícia relacionada: Barril rebutja que “l’important sigui treure pit patriòtic a costa de renegar d’una artista”

Article relacionat:
Internet i la llibertat d’expressió

Anuncis

Quant a El Cau del Llop

Vaig néixer a Manlleu -Osona- un dilluns 5 d’agost de 1940, tot i que en el “Libro de Família” hi consta el dia 8 en lloc del dia 5, coses dels registradors d’aquella època, ara visc a Sabadell -Vallès Occidental-. He estudiat, he treballat, (això es historia passada i forma part de la meva vida anterior) i ara no importa ni el què ni ha on, estic feliçment casat i enamorat de la meva família, soc pare de tres fills i avi de vuit nets, exerceixo de Jubilat a plena dedicació i procuro gaudir d’aquest moment. Si veieu que el meu nom d’usuari es El Cau del Llop no es per amagar-me de res, ben al contrari, ho es per la senzilla raó etimològica de l’origen del meu cognom (mal escrit, es ben cert), però una llobera es un cau d'un llop. I com dic a la capçalera del bloc, A la recerca de valors… , i també perquè es una finestra oberta al mon que em permet participar-hi, sense interpretacions d’altres que m’ho impedeixin.
Aquesta entrada s'ha publicat en Nacionalisme i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s