Com serà la Catalunya independent? i Arguments contra la independència

Com serà la Catalunya independent?

Jordi Canals | 7 octubre 2009 | 0:08

Son preguntes que m’han fet tot sovint, “Com creus que serà la Catalunya independent? Quins territoris comprendrà?“. La resposta es ben senzilla: no ho se.

La única cosa de la que estic segur, i que realment hem fa lluitar per allò que crec, es que arribaré a veure, en un futur proper, una Catalunya Independent. I aquest nou estat l’entenc en forma de república ja que no tindria massa sentit posar-se a buscar un rei vingut de ves a saber on i que no pintaria res en el nostre país. Al cap i a la fi, no és que tinguem massa bones experiències amb les monarquies, oi? Per tant, la única opció lògica i de sentit comú és la de República Catalana.

Quin seria el procediment?

Només hi ha un procediment vàlid per aconseguir la nostra independència: declarar-la. I per declarar la nostra independència no hem de demanar permís a ningú, de fet és la única cosa que podem fer sense demanar permís al govern espanyol. Es cert que la legislació espanyola no ho permet, però això no importa. El que és realment important és que el dret internacional i les resolucions de la ONU sí que ens ho permeten ja que reconeixen el dret a l’autodeterminació dels pobles.

Declarar la nostra independència és molt senzill, només s’ha de fer. El problema, però, és que ha d’haver-hi voluntat de fer-ho i, ara per ara, els diputats del parlament estan massa ocupats escalfant el seu escó i conformant-se amb xuclar la mamella mentre segueixi rajant. El que ens cal, doncs, una majoria suficient al parlament de Catalunya disposada a fer una declaració d’independència de forma unilateral. La independència no és quelcom que es demana, la independència es declara.

Feta la declaració d’independència, ja no hi ha camí enrere. Ja ningú ens ho pot prohibir ni negar. Penseu que a la propia Unió Europea, hi ha estats que han declarat la seva independència aquest mateix segle XXI (fa menys de 10 anys) i altres que van fer-ho al segle XX. El que caldrà però és una ratificació en Referèndum per part del poble català. Tenint en compte que les forces al parlament que promoguin la declaració d’independència hauran estat elegides pels mateixos catalans, és difícil d’imaginar que després hi votin en contra.

Quin territori comprendria?

Tenint en compte que la declaració d’independència la farà el Parlament de Catalunya, el territori serà el de Catalunya, amb les fronteres actuals. Des del parlament no és pot decidir el destí de persones i territoris que no hi son representats. A partir d’aquest punt haurà de ser cada uns dels territoris el que decideixi el seu futur i Catalunya ja no pot decidir per ells. Es dóna per descomptat que Catalunya tindrà les portes obertes a qualsevol territori que s’hi vulgui afegir i, per això, es podran establir aliances estratègiques de futur. De moment però, cal constituir-se com a estat independent i sobirà, i després ja es veurà que és el que més interessa a cada una de les parts.

Unió Europea?

Ho deixen clar els tractats de la Unió: Qualsevol estat escindit d’un estat membre, passa a ser, de forma automàtica, un estat de ple dret dins de la Unió Europea. Per tant Catalunya serà des del primer dia un estat més dins de la Unió, i es beneficiarà de tots els tractats vigents. El Català passarà a ser llengua oficial a la Unió, formarem part de la zona Euro, i mantindrem els drets de lliure circulació de persones i mercaderies.

Arguments contra la independència

Jordi Canals | 8 octubre 2009 | 22:45

Versió curta:

No n’hi ha. Ningú me n’ha donat cap.

Versió llarga:

Durant molt de temps ho vaig intentar. Volia trobar o conèixer algun argument que aclarís els avantatges per els quals Catalunya no ha de ser independent; raons o arguments vàlids per no independitzar-nos. No vaig estar capaç de trobar-ne cap i, encara avui, segueixo sense trobar-ne cap. Moltes preguntes a les que vaig donar-hi voltes, preguntes com: “Quins beneficis reporta a Catalunya formar part de l’estat espanyol?” “Quins avantatges hem reporta a mi, ciutadà europeu, tenir nacionalitat espanyola?” i moltes, moltes més… La resposta ha estat sempre clara i contundent: cap avantatge, només inconvenients.

He escoltat polítics de tots colors, i cap ha justificat perquè dependre d’Espanya és bo per Catalunya. Les úniques respostes que sento son de l’estil de “La independència no és constitucional“, “Els referèndums per la independència són il·legals“. Senyors, no us demano si és legal o no, us demano que hem doneu arguments per a no canviar les lleis i fer de la independència de Catalunya un fet. Doneu-me arguments, arguments vàlids i estructurats pels quals el Poble Català ha de voler seguir formant part de l’estat espanyol… Però no me’n donen cap; i no ho fan, senzillament, per que no n’hi ha.

Alguns dels qui pregunto, ho intenten: Les infraestructures que l’estat ha construït a Catalunya… Però no les ha fet amb els nostres propis diners? Així doncs, son infraestructures que hem pagat els catalans, però decidint uns altres com havien de ser. La nova terminal T1 de l’aeroport de Barcelona… Torne’m-hi! També s’ha fet amb diners de Catalunya, i a sobre, tampoc se’ns permet gestionar la infraestructura segons els nostres interessos.

Senzillament cerqueu arguments, cerqueu motius pels que a Catalunya no li convingui ser independent. Cerqueu-los en tots els àmbits: socials, ensenyament, serveis, infraestructures, fiscals, financers, culturals, sanitat… creieu que en trobareu algun amb prou de pes? Jo crec que no.

Quant a El Cau del Llop

Vaig néixer a Manlleu -Osona- un dilluns 5 d’agost de 1940, tot i que en el “Libro de Família” hi consta el dia 8 en lloc del dia 5, coses dels registradors d’aquella època, ara visc a Sabadell -Vallès Occidental-. Exerceixo de Jubilat a plena dedicació i procuro gaudir d’aquest moment. Si veieu que el meu nom d’usuari es El Cau del Llop no és per amagar-me de res, ben al contrari, ho és per la senzilla raó etimològica de l’origen del meu cognom (mal escrit, és ben cert), però una llobera és el Cau d'un Llop.
Aquesta entrada s'ha publicat en Independència, Política i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Com serà la Catalunya independent? i Arguments contra la independència

  1. Retroenllaç: 2010 in review « El Cau del Llop

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s