Així es votarà l’Estatut

Si la ponència de Casas no obté dilluns (28 de juny) un suport majoritari, la presidenta procedirà a fer una votació que es farà per blocs d’articles o article per article, emparant-se en l’article 254 de la Llei Orgànica del Poder Judicial.
El problema, però, és com s’executarà aquest complex sistema de votació.

En principi, la idea és que si la ponència no obté els vots suficients es procedeixi a fer la votació per blocs. Si així tampoc s’assoleix un acord, la votació es faria article per article.

Els blocs poden ser declarats constitucionals, inconstitucionals o interpretables. En aquest últim cas, el Tribunal ha d’indicar com ha de ser entès i aplicat. Ara bé,  es pot donar el cas que els 10 magistrats no aconsegueixin aprovar algun dels blocs. És a dir, que es doni un escenari on 4 magistrats es decantin per una opció, 3 per una altra i els altres 3 per una tercera. En aquest cas, el vot de la presidenta valdrà el doble, segons l’article 90.1 de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional.

Això no obstant, podria passar que ni amb el vot de qualitat de la presidenta es pugui tirar endavant algun dels blocs, ja que les posicions podrien quedar 4-4-3. En aquest supòsit, la llei preveu una segona votació en la que només hi poden participar els dos parers que hagin obtingut el major nombre de vots en l’anterior votació. Un cop aprovat, la ponent haurà de redactar l’argumentació jurídica i els magistrats discrepants els seus vots particulars.

Una altra possibilitat és que els magistrats decideixin que els blocs d’articles que en una primera votació no siguin aprovats per majoria es votin, posteriorment, article per article. El procediment seria el mateix que en el procés per blocs, però aquesta vegada aplicat article per article.(Extret de diversos articles)

Publicat per Nihil Obstat – Dimecres 23 de juny de 2010 a les 1:11 PM –  Vínculos a esta entrada
Anuncis

Quant a El Cau del Llop

Vaig néixer a Manlleu -Osona- un dilluns 5 d’agost de 1940, tot i que en el “Libro de Família” hi consta el dia 8 en lloc del dia 5, coses dels registradors d’aquella època, ara visc a Sabadell -Vallès Occidental-. He estudiat, he treballat, (això es historia passada i forma part de la meva vida anterior) i ara no importa ni el què ni ha on, estic feliçment casat i enamorat de la meva família, soc pare de tres fills i avi de vuit nets, exerceixo de Jubilat a plena dedicació i procuro gaudir d’aquest moment. Si veieu que el meu nom d’usuari es El Cau del Llop no es per amagar-me de res, ben al contrari, ho es per la senzilla raó etimològica de l’origen del meu cognom (mal escrit, es ben cert), però una llobera es un cau d'un llop. I com dic a la capçalera del bloc, A la recerca de valors… , i també perquè es una finestra oberta al mon que em permet participar-hi, sense interpretacions d’altres que m’ho impedeixin.
Aquesta entrada s'ha publicat en Catalunya, Política i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s