Salvem el bàsquet gironí (aquest cop sí)

Només han passat dos anys des que el bàsquet català va patir un contundent daltabaix amb la desaparició del Bàsquet Girona després de l’etapa Akasvayu. El Sant Josep ha intentat agafar el relleu i acaba de viure la primera temporada a la LEB, però no és aliè a la crisi econòmica general i del bàsquet en particular. 200.000 euros de deute en tenen la culpa i perilla la inscripció per a la pròxima temporada en un calvari que comparteix l’Uni Girona, el representant femení de la ciutat. Des del facebook va néixer una iniciativa per reivindicar el pes del bàsquet a la zona i tothom que s’hi pugui acostar farà bé de recolzar-los. La cita serà diumenge a les 18 hores al vell pavelló de Palau-sacosta.

Salvem el club! Emplenem Fontajau un cop més! és el crit de guerra que ha circulat en les últimes setmanes per internet. No hi ha el parquet posat, així que la festa es trallada al Palau-sacosta, escenari en el seu dia de l’ascens a l’ACB. Un partit entre jugadors del Sant Josep i exjugadors del Bàsquet Girona serà l’eix de la festa, que tindrà altres elements per ajudar a viure amb més alegria una jornada reivindicativa tan important. L’entrada és gratuïta, malgrat que el pla inicial era cobrar 20 euros per eixugar la meitat del deute, que al final ha ofegat tant que ni tan sols es podien pagar les nòmines. És cosa del club i les institucions, que en temps de crisi i aixetes tancades no estan gaire per la feina. La crisi del bàsquet general donarà un marge extra al Sant Josep amb la previsible prórroga per a les incripcions a la LEB 2010-2011.

Veure un Palau ple serà l’única forma de demostrar que cal lluitar pel bàsquet a Girona. Tothom convocat a les 18 hores perquè no només el Sant Josep té problemes. L’Uni Girona veu perillar el lloc a l’elit per l’adéu del patrocinador, Argon, després de dos anys donant un cop de mà. Els dos tenen un futur difícil que necessita d’entrada el recolzament popular, a l’espera que els qui pertoca facin la feina.

Els problemes de Girona, però, no haurien d’evitar una reflexió més profunda. No fa tant que hi havia cinc equips catalans a l’ACB i un a LEB. Ara ens trobem amb un Barça gairebé imparable, excepció en un negre panorama amb la Penya reduint el pressupost a la meitat, el Manresa fent una lliçó anual de supervivència sota mínims, el Tarragona dient probablement adéu a la LEB per problemes econòmics, el Lleida camí de la desaparició després que els deutes l’obliguessin a baixar a EBA i el Vic venent la plaça a l’elit per viure més modestament. Uns han plorat, altres ploren i al final plorarem tots. Per fer-s’ho mirar.

Quant a El Cau del Llop

Vaig néixer a Manlleu -Osona- un dilluns 5 d’agost de 1940, tot i que en el “Libro de Família” hi consta el dia 8 en lloc del dia 5, coses dels registradors d’aquella època, ara visc a Sabadell -Vallès Occidental-. He estudiat, he treballat, (això es historia passada i forma part de la meva vida anterior) i ara no importa ni el què ni ha on, estic feliçment casat i enamorat de la meva família, soc pare de tres fills i avi de vuit nets, exerceixo de Jubilat a plena dedicació i procuro gaudir d’aquest moment. Si veieu que el meu nom d’usuari es El Cau del Llop no es per amagar-me de res, ben al contrari, ho es per la senzilla raó etimològica de l’origen del meu cognom (mal escrit, es ben cert), però una llobera es un cau d'un llop. I com dic a la capçalera del bloc, A la recerca de valors… , i també perquè es una finestra oberta al mon que em permet participar-hi, sense interpretacions d’altres que m’ho impedeixin.
Aquesta entrada s'ha publicat en Esports i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s