UN MATRIMONI DE CONVENIÈNCIA I UN FUNERAL

Publicat a “El Bloc d’en Josep Molero”

Diu el govern del Tripartit que ha complert el 90% dels objectius que es va marcar a l’inici de la legislatura. No obstant això, en anunciar-ho, no va comparèixer amb l’ambient festiu propi del casament amb què va néixer. Va ser, més aviat, un funeral.

O no s’han cregut el què han fet, o que ho han fet, o els ha fet vergonya donar la cara per explicar-se. En el seu lloc, van enviar al fidel escuder, un perfecte mestre de cerimònies per a aquest tipus d’ocasions, el conseller Nadal, ara en el sector “catañolista” del PSC, capaç de dormir a les cabres sense mirar-les fixament.

Set anys després, després d’uns altres 23 anys per fixar-se i aprendre, PSC, ERC i IC-V, encara no saben el que és un govern. No han aconseguit forjar un autèntic govern. Els ha faltat la cultura de la coalició i han inventat sobre la marxa.S’ha escenificat allò que fa temps sospitàvem. El Tripartit ha estat, és, i esperem que no es repeteixi mai més, un artefacte polític creat per conservar el poder i mantenir els adversaris en l’oposició, esperant que desapareguessin com a alternativa.

Mai no hi ha hagut un projecte coherent i articulat. Un brindis al sol, a tot estirar. La realitat, complexa, dramàtica i repleta de sots i corbes imprevistes, els ha desbordat. I així una unió, forjada només des de la conveniència, no pot funcionar.

El Tripartit ha tingut alguns (de) mèrits: ha quadrat el cercle; ha donat asimetria a la simetria; ha fet difícil allò fàcil i impossible, el possible i, per fi, ha mort d’èxit.
Carai!. No tots aconsegueixen tantes coses impossibles alhora. Sospitem que un 90% del 90% d’objectius complerts pertanyen a aquesta llista d’impossibles.Cap referència a com ha quedat el país: un Estatut escapçat; la xifra d’atur més alta dels darrers anys; un degoteig constant de tancament d’empreses; l’empresariat i els treballadors, cabrejats a parts iguals; la cultura catalana, en un dels seus pitjors moments.

Què ha estat de la desastrosa gestió de la nevada del 8 de març; de l’incendi de 2009 de nefastes conseqüències; del servei de rodalies, que sembla estar en vaga general tots els dies; del concert econòmic amb les escoles d’elit; de l’engreixament de l’Administració amb alts càrrecs que només han servit per duplicar càrrecs intermedis o càrrecs encara més alts; de la polèmica del quart cinturó,o de la MAT; del conflicte aguditzat en aquesta legislatura al sector educatiu; de les promeses d’atacar fiscalment a les rendes més altes; dels polèmics 80 KM/h, que han provocat nombrosos problemes i no han solucionat res… I com a colofó: toros, no, correbous, sí.

Ahir, Joaquim Nadal, que va aconseguir sortir airós del compromís en el qual li havien posat els que ara amaguen la cara, va oficiar la fi del Tripartit: un funeral.

Quant a El Cau del Llop

Vaig néixer a Manlleu -Osona- un dilluns 5 d’agost de 1940, tot i que en el “Libro de Família” hi consta el dia 8 en lloc del dia 5, coses dels registradors d’aquella època, ara visc a Sabadell -Vallès Occidental-. Exerceixo de Jubilat a plena dedicació i procuro gaudir d’aquest moment. Si veieu que el meu nom d’usuari es El Cau del Llop no és per amagar-me de res, ben al contrari, ho és per la senzilla raó etimològica de l’origen del meu cognom (mal escrit, és ben cert), però una llobera és el Cau d'un Llop.
Aquesta entrada s'ha publicat en Catalunya, Política i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a UN MATRIMONI DE CONVENIÈNCIA I UN FUNERAL

  1. El Govern Tripartit ha estat un digne successor del de Companys després d’un parèntesi de 60 anys de Governs de dretes francopujolistes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s