L’Assemblea del Barça lapida la gestió de Laporta i admet la delicada situació econòmica del club

L’assemblea general del FC Barcelona ha començat aquest matí al Palau de Congressos de Catalunya i ho ha fet posant en entredit la gestió econòmica duta a terme sota el mandat de Joan Laporta. Després d’un discurs inicial de Sandro Rossell, el protagonisme ha estat per a Ferran García, màxim responsable de la consultoria encarregada d’auditar l’estat econòmic del club. I l’anunci de l’esperada “Due Diligence” no podia ser més negatiu, ja que García ha avançat que, segons el seu estudi, el club ha perdut prop de 80 milions d’euros en el passat exercici. Els socis han aprovat aquestes xifres i han posat en evidència les brindades per l’anterior directiva.

La junta de Sandro Rossell ha carregat contra les despeses innecessàries dutes a terme sota el mandat de Laporta.

La junta de Sandro Rossell ha carregat contra les despeses innecessàries dutes a terme sota el mandat de Laporta.

La gestió de Joan Laporta al capdavant del club ha quedat torpedinada amb contundència després que l’esperada auditoria ordenada per la nova junta de Sandro Rossell es fes pública aquest matí en el marc de l’assemblea general. La “Due Diligence” encarregada a la consultoria KPMG ha estat defensada per Ferran García en una exposició que, com ja es preveia, ha qüestionat durament la feina feta pels anteriors responsables.

Concretament, García ha explicat que el Barça ha patit un dèficit de prop de 80 milions d’euros en l’exercici 2009-2010, enlloc dels 11 milions de benefici que havien defensat fins ara Joan Laporta, Xavier Sala i Martín i Joan Oliver. Aquesta situació, crítica però que en cap cas suposa un context de fallida, situa el deute net de l’entitat en 430 milions d’euros.

Malgrat els bons resultats esportius i el notable augment d’ingressos produïts gràcies als èxits publicitaris i de màrqueting, l’auditoria ha posat de manifest que les despeses ordinàries han superat els ingressos en més de 35 milions. Això ha vingut provocat, segons les xifres explicades per Ferran García, per un increment desmesurat en les despeses no justificades.

Excessos amb les targetes de crèdit per part de treballadors i membres de la junta anterior (318.000 euros), la pèrdua de patrimoni en els terrenys de Viladecans (un dèficit de 59 milions), fitxatges estranys com els de Keirrison i Henrique, comissions excessives en la contractació, per exemple, d’Ibrahimovic, despeses d’explotació poc clares i no documentades, viatges (362.000 euros en jets privats), restaurants (262.000 euros), càterings excessius els dies de partit i seguretat privada (més de 2 milions d’euros), entre d’altres, han fet que la situació actual del club sigui delicada.

No caure en el pessimisme

Malgrat aquests resultats, el vicepresident de l’àrea econòmica, Javier Faus, i el mateix Sandro Rossell en el seu discurs inicial han coincidit a l’hora de fer una crida a l’optimisme. Segons el president, caldran tres anys per estabilitzar el club econòmicament i durant aquest període els objectius prioritaris passaran, més enllà de la recuperació de patrimoni, per millorar el control de la gestió de la despesa.

Un cop finalitzada l’exposició ha arribat el torn de preguntes, quan alguns dels 1.200 compromissaris s’han adreçat als directius amb qüestions vinculades a la situació econòmica del club. En resposta a molts d’aquests precs, Javier Faus ja ha avançat que el club facilitarà als socis que ho vulguin la major part dels continguts de la “Due Diligence”.

S’aprova la liquidació de l’exercici

En la primera votació del dia, els més de mil socis compromissaris que han assistit a l’assemblea han donat el vistiplau a la liquidació de l’exercici 2009-2010 per 964 vots a favor, 47 en contra i 98 en blanc. Amb aquest resultat es posen en entredit, novament, els balanços presentats per la directiva encapçalada per Joan Laporta, i s’accepta la complexa situació econòmica presentada per la junta de Sandro Rossell amb el suport de l’esmentada “Due Diligence”. Posteriorment, s’ha produït un altre torn de preguntes en què el debat ha estat intens i enriquidor per, tot seguit, procedir a la votació per si es porta la gestió de Joan Laporta als tribunals.

Quant a El Cau del Llop

Vaig néixer a Manlleu -Osona- un dilluns 5 d’agost de 1940, tot i que en el “Libro de Família” hi consta el dia 8 en lloc del dia 5, coses dels registradors d’aquella època, ara visc a Sabadell -Vallès Occidental-. Exerceixo de Jubilat a plena dedicació i procuro gaudir d’aquest moment. Si veieu que el meu nom d’usuari es El Cau del Llop no és per amagar-me de res, ben al contrari, ho és per la senzilla raó etimològica de l’origen del meu cognom (mal escrit, és ben cert), però una llobera és el Cau d'un Llop.
Aquesta entrada s'ha publicat en Esports i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s