A qui serveix l’Albert Rivera?

És clar que a Catalunya no, a la seva llengua encara menys, C’s des de la seva creació ha basat la seva activitat política a atacar les institucions catalanes, malgrat que ara en forma part d’elles, atacar a la llengua catalana, que creuen que té una presència excessiva tant a nivell social com oficial, i en acusar a tothom de nacionalistes, ells substitueixen la C per una Z, quan ells defensen una idea d’Espanya que és la mateixa que defensa el Partit Popular, un partit nacionalista espanyol, i que era la mateixa idea que va voler imposar el nacionalista espanyol i dictador feixista Franco. C’s voldria marginar el català com també voldria fer el PP, i com va fer el franquisme. A vegades Albert Rivera i la seva camarilla busquen nacionalistes o nazionalistes i s’obliden de mirar-se al mirall, llavors en trobarien a uns quants, ells mateixos. Molt mala consciencia deuen tenir els nacionalistes espanyols com el senyor Rivera pel mal que han fet que no reconeixen públicament el que són malgrat que tot el que diuen i fan destil·la un nacionalisme espanyol caspós, antidemocràtic i anticatalà propi del regim anterior impropi d’una democràcia.

El català per llegir poemes, segons Rivera
C’s vol eliminar el requisit de l’acreditació del nivell C de català per treballar a l’administració pública segons ha declarat Albert Rivera al Fórum Europa. Tribuna Catalunya. Segons Rivera “no volem que els nivells lingüístics siguin barreres per a les arribades de funcionaris, de treballadors i d’empreses, sinó que volem persones ben formades, i a més, si saben llengües, millor”, sempre que no sigui el català si ens atenem quina consideració té el senyor Rivera per la llengua catalana quan afirma que “vull el millor cirurgià en els nostres quiròfans, no el millor poeta, vull el millor policia als nostres carrers, no el que millor parli o llegeixi poemes en català”. Aquest és el respecte que Albert Rivera té per la llengua catalana, segons ell només serveix per llegir poemes. Jo també vull els millors cirurgians als quiròfans i els millors policies, i vull que quan els parlo en català m’entenguin, no sentir-me estranger al meu propi país, el català serveix pels poemes i també per a la vida de cada dia, malgrat que a vostés no els agradi, senyors lerrouxistes. Ningú els obliga a viure a Catalunya, si tant els molesta la llengua catalana sempre poden fer les maletes i emigrar cap a Espanya. Són els funcionaris els que han de fer tot el possible per entendre’s amb els ciutadans i no haver de ser els ciutadans els que hagin de canviar de llengua perquè el funcionari no els entén. Saber parlar català no farà pitjor aquests funcionaris, ben al contrari podran servir millor als ciutadans d’aquest país i no conculcar el dret que tenim els catalans a parlar la nostra llengua, el català no serveix només per llegir poemes, senyor Rivera, també serveix per a comunicar-se en aquest país nostre que es diu Catalunya, és la llengua pròpia dels catalans i tenim dret a què aquells que ens serveixen i als que paguem amb els nostres impostos ens entenguin. Mal servei podrà fer un policia si no entén als ciutadans, i si no respecta a un ciutadà català per expressar-se en la seva llengua, llavors, no serà el bon policia que tots esperem. El mateix es pot aplicar als funcionaris enviats aquí des d’Espanya i que encara tenen la gosadia d’actuar com funcionaris espanyols d’altres temps. El senyor Rivera deu voler tornar als temps en què els funcionaris espanyols enviats a Catalunya podien dir allò de “hábleme en la lengua del imperio” o “hábleme en cristiano“. Temps que sembla que no han passat a la història si llegim els diaris.

Ara defensen l’educació trilingüe… i demà?
Rivera “va defensar” en aquesta conferència organitzada a Barcelona per Nueva Economía Fórum l’educació trilingüe dient que a ells ningú els digui “que això surt car, perquè també surt car obrir mbaixades i també ha sortit car a la Generalitat el cas de corrupció del Palau de la Música”. També és car finançar a partits polítics creats amb el propòsit de crear conflictes i subvencionats amb els fons reservats de l’Estat, i no diguem el cas Gürtel, oblidava que el cas Gürtel té a veure amb el Partit Popular, i aquest tenen butlla per embutxacar-se els diners de tots els ciutadans espanyols i catalans. Rivera va a més, abans defensava l’educació bilingüe, quan en realitat volien dir educació només en castellà, ara defensen la trilingüe, a aquest pas encara defensaran l’educació en un idioma diferent per a cada assignatura, si és que quan no es tenen idees, i els de C’s no en tenen ni bones ni dolentes, es defensen bajanades de l’alçada d’un campanar.

El mapa mental del nacionalista espanyol Albert Rivera
Rivera va dir que “(els de C’s) no volen escoles de nacionalisme polític com promouen els partits nacionalistes, sinó escoles on s’estudiin matemàtiques, física, català – que rar, deu haver badat -, castellà, anglés… No es canvia el mapa mental dels alumnes”. El que falla és el mapa mental de C’s, a les escoles catalanes des que tenim democràcia s’ensenyen totes aquestes assignatures, si l’escola catalana fos com la que volen els de C’s seria una escola semblant a la franquista. A qui li falla el mapa mental és a l’Albert Rivera, que comparteix cognom amb dos coneguts nacionalistes espanyols, i sembla que també les mateixes idees.

La lleialtat d’Albert Rivera
Rivera proposa reduir el nombre d’administracions de set a tres eliminant consells comarcals i les vegueries entre d’altres, i diu que “amb Comunitats Autònomes lleials al govern espanyols seria suficient”. Podríem eliminar les delegacions del govern espanyol, seria un avenç eliminar aquesta administració de l’Estat que substitueix els antics governs civils i que és una administració aliena a Catalunya, però el senyor Rivera aquesta no la cita. Respecte a les lleialtats per exigir-la primer s’ha de ser-ho, l’Estat espanyol no ha sigut mai lleial a Catalunya, i és evident que el partit del senyor Rivera tampoc ho és.

Publicat a Buscant raons – Antic Spaces

Anuncis

Quant a El Cau del Llop

Vaig néixer a Manlleu -Osona- un dilluns 5 d’agost de 1940, tot i que en el “Libro de Família” hi consta el dia 8 en lloc del dia 5, coses dels registradors d’aquella època, ara visc a Sabadell -Vallès Occidental-. He estudiat, he treballat, (això es historia passada i forma part de la meva vida anterior) i ara no importa ni el què ni ha on, estic feliçment casat i enamorat de la meva família, soc pare de tres fills i avi de vuit nets, exerceixo de Jubilat a plena dedicació i procuro gaudir d’aquest moment. Si veieu que el meu nom d’usuari es El Cau del Llop no es per amagar-me de res, ben al contrari, ho es per la senzilla raó etimològica de l’origen del meu cognom (mal escrit, es ben cert), però una llobera es un cau d'un llop. I com dic a la capçalera del bloc, A la recerca de valors… , i també perquè es una finestra oberta al mon que em permet participar-hi, sense interpretacions d’altres que m’ho impedeixin.
Aquesta entrada s'ha publicat en Catalunya, Llengua, Política i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s