Gonzalez-Sinde va dir als EUA que el doblatge de pel·lícules al català era “artificial” i “desproporcionat”

Wikileaks – Nous cables sobre Catalunya

Un nou cable revela que la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, va esperonar els EUA contra el cinema en català

Redacció

Barcelona | Actualitzada el 10/12/2010 11:25

El fundador de WikiLeaks, l'australià Julian Assange El fundador de Wikileaks, l’australià Julian Assange. Reuters.

En una conversa de febrer d’enguany, filtrada per Wikileaks, la ministra de Cultura deixa clara a l’ambaixador dels EUA la posició del govern espanyol amb relació al doblatge de pel·lícules al català.

“La ministra González-Sinde va posar sobre la taula el projecte de llei del govern regional català que obligaria les productores estrangeres a doblar o subtitular les pel·lícules a la llengua catalana. Va posar la qüestió en el context dels requeriments que les cadenes de televisió financin i difonguin pel·lícules europees i espanyoles, i va dir que això estava relacionat amb la transició de les televisions i el cinema del format analògic al digital. [La ministra] va assegurar que el govern regional català (Generalitat) està responent a l’interès públic en promoure la llengua, i que veu aquestes i altres iniciatives com a artificials i desproporcionades. Està intentant fer-ho enrere, però el seu intent de demanar que s’exhibeixin més pel·lícules en català és arriscat, ja que la majoria de productores i distribuïdors s’hi oposen. També els propietaris de cinemes, que argumenten la baixa demanda, perquè, segons la seva experiència, fins i tot els catalanoparlants prefereixen veure pel·lícules en castellà. González-Sinde no estava segura de si el parlament regional aprovaria la llei en la legislatura actual.”

Anuncis

Quant a El Cau del Llop

Vaig néixer a Manlleu -Osona- un dilluns 5 d’agost de 1940, tot i que en el “Libro de Família” hi consta el dia 8 en lloc del dia 5, coses dels registradors d’aquella època, ara visc a Sabadell -Vallès Occidental-. He estudiat, he treballat, (això es historia passada i forma part de la meva vida anterior) i ara no importa ni el què ni ha on, estic feliçment casat i enamorat de la meva família, soc pare de tres fills i avi de vuit nets, exerceixo de Jubilat a plena dedicació i procuro gaudir d’aquest moment. Si veieu que el meu nom d’usuari es El Cau del Llop no es per amagar-me de res, ben al contrari, ho es per la senzilla raó etimològica de l’origen del meu cognom (mal escrit, es ben cert), però una llobera es un cau d'un llop. I com dic a la capçalera del bloc, A la recerca de valors… , i també perquè es una finestra oberta al mon que em permet participar-hi, sense interpretacions d’altres que m’ho impedeixin.
Aquesta entrada s'ha publicat en Catalunya, Cultura, Llengua i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s