Gonzalez-Sinde va dir als EUA que el doblatge de pel·lícules al català era “artificial” i “desproporcionat”

Wikileaks – Nous cables sobre Catalunya

Un nou cable revela que la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, va esperonar els EUA contra el cinema en català

Redacció

Barcelona | Actualitzada el 10/12/2010 11:25

El fundador de WikiLeaks, l'australià Julian Assange El fundador de Wikileaks, l’australià Julian Assange. Reuters.

En una conversa de febrer d’enguany, filtrada per Wikileaks, la ministra de Cultura deixa clara a l’ambaixador dels EUA la posició del govern espanyol amb relació al doblatge de pel·lícules al català.

“La ministra González-Sinde va posar sobre la taula el projecte de llei del govern regional català que obligaria les productores estrangeres a doblar o subtitular les pel·lícules a la llengua catalana. Va posar la qüestió en el context dels requeriments que les cadenes de televisió financin i difonguin pel·lícules europees i espanyoles, i va dir que això estava relacionat amb la transició de les televisions i el cinema del format analògic al digital. [La ministra] va assegurar que el govern regional català (Generalitat) està responent a l’interès públic en promoure la llengua, i que veu aquestes i altres iniciatives com a artificials i desproporcionades. Està intentant fer-ho enrere, però el seu intent de demanar que s’exhibeixin més pel·lícules en català és arriscat, ja que la majoria de productores i distribuïdors s’hi oposen. També els propietaris de cinemes, que argumenten la baixa demanda, perquè, segons la seva experiència, fins i tot els catalanoparlants prefereixen veure pel·lícules en castellà. González-Sinde no estava segura de si el parlament regional aprovaria la llei en la legislatura actual.”

Quant a El Cau del Llop

Vaig néixer a Manlleu -Osona- un dilluns 5 d’agost de 1940, tot i que en el “Libro de Família” hi consta el dia 8 en lloc del dia 5, coses dels registradors d’aquella època, ara visc a Sabadell -Vallès Occidental-. Exerceixo de Jubilat a plena dedicació i procuro gaudir d’aquest moment. Si veieu que el meu nom d’usuari es El Cau del Llop no és per amagar-me de res, ben al contrari, ho és per la senzilla raó etimològica de l’origen del meu cognom (mal escrit, és ben cert), però una llobera és el Cau d'un Llop.
Aquesta entrada s'ha publicat en Catalunya, Cultura, Llengua i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s