Com seria Catalunya sense immersió lingüística? (via Reflexions d’un arqueòleg glamurós)

Totalment d’acord, però fem quelcom mes o ho deixem així?.
No ho hem de dubtar gens, ha arribat el punt d’inflexió que ens ha de fer sortir al carrer per manifestar la voluntat d’un poble sobirà que no es comprés. Ja s’acabat la pedagogia de la incardinació al poble espanyol, no ens hi volen, els hi pot mes el seu orgull.
La Cultura es l’arma que disposem, utilitzem-la fins al final, tot i que altres utilitzen altres armes i encara que semble els hi funcionarà, no es la manera.
El camí es la revolta cultural.

Com seria Catalunya sense immersió lingüística? Sense ser jo sospitós de nacionalisme, ni de cap romanticisme idealista i pseudo-religiós, no puc deixar de pensar en com seria avui Catalunya si la Generalitat fa 30 anys, en comptes d’inventar l’actual sistema d’immersió lingüística hagués optat pel “model basc” amb dues (o tres) línies paral·leles d’escolarització deixant als pares escollir en quina llengua volen que els seus fills siguin educats, com sembla pretendre la darrera sentència del … Read More

via Reflexions d’un arqueòleg glamurós

Quant a El Cau del Llop

Vaig néixer a Manlleu -Osona- un dilluns 5 d’agost de 1940, tot i que en el “Libro de Família” hi consta el dia 8 en lloc del dia 5, coses dels registradors d’aquella època, ara visc a Sabadell -Vallès Occidental-. Exerceixo de Jubilat a plena dedicació i procuro gaudir d’aquest moment. Si veieu que el meu nom d’usuari es El Cau del Llop no és per amagar-me de res, ben al contrari, ho és per la senzilla raó etimològica de l’origen del meu cognom (mal escrit, és ben cert), però una llobera és el Cau d'un Llop.
Aquesta entrada s'ha publicat en Catalunya, Cultura, Independència, Llengua i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Com seria Catalunya sense immersió lingüística? (via Reflexions d’un arqueòleg glamurós)

  1. Gràcies per la cita! Espero que la teva revolta cultural s’estengui també a altes àmbits de la cultura catalana com el patrimoni històric i arqueològic, greument amenaçats a diari per l’especulació urbanística.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s