Resposta a Ciutadans Partido de la Ciutadania

La persona o persones que han escrit l’article al qual responc demostren que l’única història que coneixen és aquella que ens van ensenyar durant el franquisme, és a dir aquella mitologia que situa l’origen d’Espanya en temps immemorials, amb Viriato, la Hispània romana, els reis gots, Don Pelayo i la reconquista, els Reis Catòlics, les Corts de Cadis i acaba el 1978 quan s’aprova  la Constitució de 1978. Aquesta mitologia explica la caiguda de Barcelona de 1714 com una guerra dinàstica sense contingut nacional.
Ciutadans Partido de la Ciutadania vol substituir la memòria històrica catalana per la mitologia borbònica i franquista de la Unitat d’Espanya, amb l’objectiu d’amagar que entre 1707 i 1715 el País Valencià, Catalunya i les Illes van ser annexionades al Regne de Castella per la força de les armes. Es va destruir el règim parlamentari i l’autonomia municipal i s’hi va implantar un règim d’ocupació militar on el Capità General acaparava els poders militars, civils, judicials i fiscals.
La Guerra de Successió va ser el primer enfrontament bèl·lic entre un règim absolutista, la monarquia borbònica francesa, i els països parlamentaris europeus encapçalats per Anglaterra. L’any 1688 a Anglaterra es va instaurar el primer règim basat en la separació de poders i la tolerància religiosa, mentre,  a França, Lluís XIV revocava l’Edicte de Nantes que reconeixia la llibertat de culte als protestants francesos i 200.000 hugonots van haver d’exiliar-se. Per aquesta raó la Guerra de Successió va tenir una dimensió religiosa i ideològica a escala europea: l’absolutisme basat en l’origen diví del poder contra la divisió i l’equilibri de poder dels règims parlamentaris.
Catalunya estava al costat dels països parlamentaris, de les nacions més avançades d’Europa, les que van impulsar les ciències experimentals, amb Isaac Newton com a figura senyera, i van arraconar l’escolàstica, les que van portar a terme la Revolució Industrial al segle XVIII. En canvi el Regne de Castella estava al costat de la monarquia absoluta i reaccionària. Les Corts de Castella no es reunien, s’havien eliminat les llibertats municipals, s’havien expulsat els jueus i els moriscs, la Inquisició havia instaurat un règim de terror que havia eliminat qualsevol dissidència intel·lectual.
En el seu article afirmen que Felip V no tenia intenció d’impulsar plantejaments centralistes i que no ho va fer contra el Regne de Navarra, efectivament no ho va fer contra Navarra perquè eren aliats, però a Catalunya va imposar el decret de Nova Planta que recomano a tothom que el llegeixi pe veure la crueltat i l’odi que s’hi destil·la contra Catalunya  i els catalans.
És veritat que Rafel de Casanova no va morir durant l’assalt de Barcelona i que va morir als 83 anys, a casa seva, i això el fa ser menys català o menys patriota? O és que consideren que tots els patriotes havien de ser vexats com el general Moragues que fou arrossegat viu per un cavall pels carrers de Barcelona fins a arribar al patíbul, on fou executat, decapitat i esquarterat i el seu cap, com a escarni, fou posat en una gàbia de ferro que es va penjar al portal de Mar.
La història és la que és i per molt que s’hi escarrassin no la podran canviar, la mitologia que fins ara ens han explicat ja no se la creu ningú.

Quant a El Cau del Llop

Vaig néixer a Manlleu -Osona- un dilluns 5 d’agost de 1940, tot i que en el “Libro de Família” hi consta el dia 8 en lloc del dia 5, coses dels registradors d’aquella època, ara visc a Sabadell -Vallès Occidental-. He estudiat, he treballat, (això es historia passada i forma part de la meva vida anterior) i ara no importa ni el què ni ha on, estic feliçment casat i enamorat de la meva família, soc pare de tres fills i avi de vuit nets, exerceixo de Jubilat a plena dedicació i procuro gaudir d’aquest moment. Si veieu que el meu nom d’usuari es El Cau del Llop no es per amagar-me de res, ben al contrari, ho es per la senzilla raó etimològica de l’origen del meu cognom (mal escrit, es ben cert), però una llobera es un cau d'un llop. I com dic a la capçalera del bloc, A la recerca de valors… , i també perquè es una finestra oberta al mon que em permet participar-hi, sense interpretacions d’altres que m’ho impedeixin.
Aquesta entrada s'ha publicat en Catalunya, Cultura, Llengua i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s