Marató per la pobresa subvencionada per La Caixa

Anotacions al marge

Si el títol us resulta confús, vol dir que teniu un bon domini del català. D’entrada, l’ús de la proposició «per» en lloc de «contra» en el títol de la campanya («Marató per la pobresa»), expressa que aquesta pantomima no intenta combatre-la, sinó ajudar-la a crèixer. Però, en segon lloc, què és el que subvenciona La Caixa? La Marató o la pobresa? Jo mateix no ho tinc gens clar.

El proper diumenge, 27 de maig, TV3 té previst realitzar la seva particular campanya en el més pur estil «Siente un pobre a su mesa». Amb vint anys d’història al darrere i un exèrcit de presentadors i «famosos» de la terra, observo amb tristesa que la major part dels catalans han perdut la visió crítica i, enlluernats per brillantors de cel·lofana, no són conscients de la diferència entre la caritat i la justícia social (Joan Subirats ho explicava amb claredat…

View original post 402 more words

Quant a El Cau del Llop

Vaig néixer a Manlleu -Osona- un dilluns 5 d’agost de 1940, tot i que en el “Libro de Família” hi consta el dia 8 en lloc del dia 5, coses dels registradors d’aquella època, ara visc a Sabadell -Vallès Occidental-. Exerceixo de Jubilat a plena dedicació i procuro gaudir d’aquest moment. Si veieu que el meu nom d’usuari es El Cau del Llop no és per amagar-me de res, ben al contrari, ho és per la senzilla raó etimològica de l’origen del meu cognom (mal escrit, és ben cert), però una llobera és el Cau d'un Llop.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s